fredag 16 april 2010

Slagget av kryddor



En liten fundering jag har bara. Varför, som just nu i skrivande stund så luktar det alltid curry om händerna när man tagit ut något ur "kryddskåpet" (luckan tvärs över spisen)?Jag äger inte ens en curryburk. (trots att jag fortfarande slänger ihop en africana mellan varven. I afrika äter man nämligen mycket ananas, banan, kokos, mango chutney och gul santamaria curryblandning)
Är det så enkelt att det är blandnigen av alla kryddor som man har blir just gul curry? Alltså är det böset som blir kvar på santamariafabriken som får bli currypulver? Typ som dammsugarna på bageriet. Men helt klart, curry låter trevligare än kryddbös, det är sant.

Gud det stinker verkligen fingrarna. Ser jag i syne eller är det en gul ton på dem med? Fy måste gå och peela händerna.

Bye

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar